Den som gör en resa har något att berätta, så skrev den tyske författaren Matthias Claudius (1740–1815). Och så rätt han hade. Från början kanske det mest handlade om dokumentation av nya upptäckter, men det fungerade säkert också som inspiration. Precis som berättelser idag gör i möten, tidningar och sociala kanaler.

De upptäckte vad semesterkänsla är på riktigt.

Influencerparet Alexandra Nilsson och Andreas Hellmers längtade efter semester på riktigt och valde att för första gången anlita en resedesigner. Valet hamnade på byKettil och det är både vi och de enormt glada för. Vilka fördomar slog byKettil hål på och vart gick resan tro?

LÄS MER >

Efter yachtingdygnen i Karibien ville de inte gå av båten.

Deras första kryssning blev exakt så fantastisk som de hade hoppats på. Mest minnesvärt var kanske lunchen som serverades på stranden White Bay. De stod i vattnet och blev serverade kaviar och champagne från windsurfingbrädor. Själva bokningen hos byKettil då? Den var lyhörd, snabb och korrekt.

LÄS MER >

50-årsjubilaren ger Maldiverna 5 stjärnor av 5 möjliga.

De var ett sällskap med vuxna och barn som ville ha något som passade alla. Sol, bad och aktiviteter. Att det blev Maldiverna var byKettils förslag. Mest värdefullt under resan, enligt dem, var hela upplevelsen, att få se något nytt och annorlunda. Och att få var tillsammans i en underbar miljö.

LÄS MER >

Marlenes bästa
reseupplevelser.

Har någon, likt Marlene Kettil, arbetat som resedesigner i över två decennier finns det så klart många minnen, här är tre av hennes bästa som kanske kan inspirera dig:

  • Bli friad till vid Golden Gate Bridge i San Francisco.
  • Stå öga mot öga med ett lejon på Tanzanias savann.
  • Hängflyga från en bergskant ner till stranden i Oman.

Smultronstället på Kreta som de ständigt återvänder till.

Det femte besöket på Daios Cove gjorde inte paret Kampe besvikna. Bokningen via byKettil fungerade perfekt, exakt det rummet med havsutsikt de önskade blev deras. Sedan var det chill i en vecka kombinerat med långa promenader utmed havet och genuina fiskrestauranger i Agios Nikolaos hamn.

LÄS MER >

Skräddarsytt till Seychellerna.

Seychellernas paradisstränder lockar många ressugna. Den faschinerande naturen, lugnet och de gästvänliga invånarna gör platsen speciell. 
”Seychellerna är fantastiskt och jag önskar att fler fick upptäcka det” säger Marlene och berättar varför det bästa sättet att få ut så mycket som möjligt av sin Seychellernaresa är att få den skräddarsydd. 

LÄS MER >

Marina och Thomas
upptäckte Sydafrika.

De sjöng och dansade med pensionärer i kåkstaden, såg fyra av ”The Big Five” på safarin, bodde nästan ensamma på lyxhotellet, tog en drink på Ellerman House, hade översvämning i duschen och vandrade fem kilometer på tre timmar men det de minns mest är människorna. Läs hela intervjun med Marina och Thomas.

LÄS MER >

”Varför bokade vi inte 15 dagar istället för 10?”

En fantastisk resa, så summerar familjen Andersson sitt äventyr på Maldiverna. En resa som innehöll det mesta, från bad och god mat till snorklar på villovägar. Det enda de ångrar är att de inte bokade 15 dagar istället för 10. Vi bestämde möte och frågade hur de hade haft det.

LÄS MER >

Hälsningar
från Sicilien.

Först och främst. Ett stort tack för all hjälp och service! Vi hade en fantastisk vecka på Sicilien.

 

LÄS MER >

Storstadsresan som hade allt från kultur till strandhäng.

Paret älskar att utforska storstäder, men Palermo var ett blankt papper. En signal till by Kettil och flyg, transfers, boende och det lilla extra var bokat och klart.

LÄS MER >

”Vi brukar inte vilja återvända men hit vill vi igen”

Att koppla av med familjen i en sådan vacker miljö som Seychellerna erbjuder, det gör de gärna om. En resa som sammansvetsade familjen och gav mersmak. Vi välkomnade dem hem och passade på att fråga lite mer om hur de haft det. 

LÄS MER >