De var ett sällskap med vuxna och barn som ville ha något som passade alla. Sol, bad och aktiviteter. Att det blev Maldiverna var byKettils förslag. Mest värdefullt under resan, enligt dem, var hela upplevelsen, att få se något nytt och annorlunda. Och att få var tillsammans i en underbar miljö.

Hur hittade ni byKettil allra första gången?
– Några bekanta berättade att de hade varit så bra.

Varför gav ni byKettil förtroendet att ta hand om resan?
– Vi fick ett stort förtroende redan från början, de lyssnade verkligen på våra specifika önskemål. Vi var tre vuxna och fem barn och ville att vår resa skulle ha något för alla, sol, bad och aktiviteter. Att det blev Maldiverna var byKettils förslag.

När ni tänkte på resan innan ni åkte, vad hoppades ni på då?
– Det här var en resa lite utöver det vanliga, och det skulle kännas. En av oss fyllde 50 så vi hoppades på att få ett fint firande tillsammans. Sedan hade vi stora förväntningar på dykning och snorkling.

Hur väl uppfyllde resan era förväntningar?
– Det måste bli betyget 5 av 5 och lite till. Du behöver inte tänka, byKettil har redan gjort det åt dig. Allt blev precis så bra som vi hade hoppats.

Har ni något exempel på sådant som överträffade era förväntningar?
– Det var mycket. Men om vi tar mellanlandningen så var det ganska många timmar på en tråkig flygplats. Då hade byKettil ordnat så att vi fick tillträde till en lounge där vi kunde koppla av. På något sätt lyckas de hitta detaljerna som är viktiga och sy ihop en helhet.

Var det något som kunde ha varit bättre?
– Den första dagen var det mulet, det är det enda vi kan komma på.

Finns det någon speciell händelse från resan som ni kommer att minnas länge?
– Alla dyk vi gjorde tillsammans, både vuxna och barn. All tid vi fick tillsammans. Sedan var BBQ:n med grillade skaldjur på stranden något utöver det vanliga.

Om ni bara fick berätta en sak för era vänner om resan, vad skulle det vara?
– Det kändes tryggt med en personlig researrangör som var tillgänglig dygnet runt, även om vi aldrig behövde utnyttja det.

Hur upplevde ni resmålet, själva destinationen?
– Det var magiskt. Det var en lång resa men sista biten med sjöflyg på låg höjd kompenserade allt. Så häftigt att uppleva alla öar ovanifrån och få landa på vatten.

Hur upplevde ni hotellet, vad var bra/mindre bra?
– Det var fräscht och välstädat. Bra att det gick att låna cyklar. Kanske lite långt till huvudrestaurangen men det gick shuttle-bussar hela tiden så det var inget problem.

Vad tycker ni var mest värdefullt för er under den här resan?
– Hela upplevelsen, att få se något nytt och annorlunda. Att få vara tillsammans på en plats som inte kändes ”massturism” var också en härlig känsla.

Finns det något ni skulle vilja tipsa andra resenärer om som funderar på just den här destinationen?
– Våga ställa krav på researrangören och var tydliga med era förväntningar. Använder ni byKettil så kommer det att bli bra.