Tack tack tack! Vi är så nöjda och glada och berättar mer än gärna om våra upplevelser från vår bröllopsresa till Mauritius!  

Hej Ulrica,

Stort tack för all hjälp med vår bröllopsresa! Vi är så nöjda och glada och kommer att minnas denna resa för resten av våra liv. Tack tack tack!! 

Här kommer våra uppfattningar och upplevelser om allt.

När vi anlände till Mauritius så gick vi och letade efter ”sega tours” och fick då se en man hålla i våra namn på en skylt. Därefter så fick vi blomkransar att hänga runt halsen, en mauritisk flagga och varsin vatten. Det var ett varmt välkomnande! 

Vidare så fick vi prata med en man på telefon som hette Ravin som hjälpte oss med utflykter. Han informerade om att han skulle möta oss vid hotellets reception dagen därpå. 

Vi fick hjälp med våra väskor fram till taxin och där fick vi sätta oss och åka till hotellet. För övrigt en otroligt snäll och bra chaufför! 

Ravin som hjälpte oss med utflykter kom dagen därpå till hotellet och hade med sig en karta över Mauritius och berättade om allt som fanns att göra, han var väldigt informativ och snäll! Direkt där och då så bokade vi en utflykt med ”La criee excursion en bateau” där vi åkte genom östkusten med privat båt. Besökte en ö med en fyr, vi kollade vattenfall och fick snorkla, fick äta en god grillad lunch på en ö. Och som en bonus fick vi även se delfiner och apor som tydligen var väldigt ovanligt! Men det var en otrolig kapten och guide som gjorde allt för att vi skulle vara nöjda och glada!

Några dagar senare bokade vi en till utflykt via Ravin på whatsapp, Zipline! Han kom dagen efter till hotellet och gav oss vouchern och vi gav honom betalt. Detta var också en trevlig utflykt och vi kollade även på en téplantering och hindutempel på vägen tillbaka. 

Det var enkelt att boka utflykter och det var jättebra att Ravin kom förbi och berättade och hjälpte oss! 

Det var också skönt att veta att allt var planerat med transfers mellan byte av hotell och flygplats och vi fick veta tiden vi skulle bli upphämtade på. Kändes väldigt tryggt och skönt!

Här kommer lite upplevelser om båda hotellen:

Victoria Beachcomber: 

+ fanns lite olika restauranger att boka som ingick, en kött, en skaldjurs och en italiensk – men även deras klassiska bufférestaurang. Roligt att kunna välja vad man var sugen på. Vi var så nöjda och tacksamma att tvårätters lunch ingick i vårt ”honeymoonpaket” 

+ servicen. Här märkte vi lite skillnad mot 20 degres, det är ju betydligt större så man fick inte lika mycket uppmärksamhet av personal, men när man väl fick det så var de jätte trevliga! 

+ stort område. Det var en stor strand och stort område. Man kunde promenera mycket inom hotellområdet då avstånden var lite längre. Mycket livligare än 20 degres. Mer barn. Inget negativt utan det var faktiskt skönt att få uppleva både och! 

+ alla vattenaktiviteter man kunde göra, man kunde låna trampbåtar, supar, kanoter och annat kul!

+ massagen som vi fick var fantastisk! 

+ uppgraderingen av rummet, vi hade utsikt mot havet och det var så lyxigt att ha det så stort! 

20 Degres Sud 

+ maten. Det var ”a la carte” på middagen och vi hade en summa vi kunde beställa för och allt som översteg det fick vi betala själva, men det var inte dyrt. Här fick man snyggt upplagda rätter, otrolig service, bra servitörer. Det kändes som att vi hade bokat en lyxrestaurang varje gång. 

+ frukosten. Även den kändes lyxig, ost och chark fanns dagligen. Ägg/ pannkakor/gröt gjordes på beställning. Annat fanns att plocka på sig. Det var väldigt lyxigt upplagt. 

+ servicen i allmänhet. Personalen frågade alltid hur det var med oss, om vi var nöjda och glada. 

+ rummen och städningen var otrolig. Det både städades dagligen men även inför kvällen så hade de förberett rummet för läggdags med att ”avbädda” sängen, släcka ner och göra det mysigt. 

+ miljön. Vi tyckte det kändes som en liten spa retreat, en otrolig oas. Det var tyst och man hörde mestadels bara fåglar kvittra. 

+ roligt med cyklarna vi fick låna, kul att det fanns en båt som dagligen åkte från hotellet in till grand baie och hämtade oss en viss tid för att åka tillbaka. 

Detta hotell kändes verkligen som ett riktigt honeymoon-hotell! 

Hur vi upplevde Mauritius i övrigt:

När vi var och cyklade runt så träffade vi lite lokalbor och alla var så trevliga! Vi upplevde att de kände sig väldigt glada över att se turister. 

Personalen visste även hur de skulle handskas med svenskar/européer och visste vad som är viktigt för oss. Något vi tyckte var fint på båda hotellen var att de inte schasade bort hundar/katter som kom förbi. Vi upplevde att de förstod hur viktigt djur är för oss och att vi behandlar dem med respekt. Även Ravin som kom och berättade om alla utflykter för oss var noga med att säga att djurparken som finns på ön behandlar djuren bra. Han nämnde även att han visste hur viktigt det var för oss. 

Vi är helt enkelt jättenöjda med att ha bokat resan via er. Att vi har kunnat slappna av och endast tänka på att njuta. Både innan, och under tiden! Guld värt! Stort tack återigen för hjälpen och för allt!

Mvh

Thomas & Rebecka