Deras första kryssning blev exakt så fantastisk som de hade hoppats på. Mest minnesvärt var kanske lunchen som serverades på stranden White Bay. De stod i vattnet och blev serverade kaviar och champagne från windsurfingbrädor. Själva bokningen hos byKettil då? Den var lyhörd, snabb och korrekt.

Hur hittade ni byKettil allra första gången?
– Det var faktiskt genom en annan reseagent, Ulrica. Lite lustigt, för nu har hon börjat på byKettil.

Varför gav ni byKettil förtroendet att ta hand om resan?
– De visade ett engagemang som bygger förtroende. De är lyhörda, snabba och korrekta. Sedan är det kul att de ligger i Göteborg, där vi bor.

När ni tänkte på resan innan ni åkte, vad hoppades ni på då?
– Vi hade inte varit på någon kryssning tidigare, så vi visste inte mer än att vi förstod att det kunde bli något riktigt unikt. Däremot hade våra vänner, som var med, kryssat flera gånger tidigare med andra rederier, så de hade lite att jämföra med.

Hur väl uppfyllde resan era förväntningar?
– Långt, långt över förväntan, definitivt. Vi var flera som tänkte att sju dagar på ett fartyg kanske kan bli lite enformigt, men vi ville inte gå av när vi var framme. Och barnen grät när vi lämnade båten.

Har ni något exempel på sådant som överträffade era förväntningar?
– Vi såg mycket folk, långa köer och stora bufféer framför oss, men det var precis tvärtom. Lugnt, personligt och fantastisk mat. Servicen var otrolig, du kände dig hela tiden uppassad, men aldrig så att det blev påträngande.

Var det något som kunde ha varit bättre?
– Jag kan faktiskt inte komma på en enda sak. Det värsta är väl att jag aldrig kommer att kunna åka på en vanlig kryssning nu …

Finns det någon speciell händelse från resan som ni kommer att minnas länge?
– Lunchen som serverades på stranden White Bay. Vi stod i vattnet och blev serverade kaviar och champagne från windsurfingbrädor som var uppdukade.

Om du bara fick berätta en sak för era vänner om resan, vad skulle det vara?
– Om ni har möjlighet, gör det.

Hur upplevde du resmålet, själva destinationen?
– Vi stannade i princip till varje dag vid någon ö. Det var ofta väldigt små och pittoreska öar. Där gick det att göra olika aktiviteter som att cykla, vandra eller snorkla. Varje stopp var en upplevelse.

Hur upplevde ni fartyget, vad var bra/mindre bra?
– I marknadsföringen säger rederiet ”It’s yachting, not cruising”, och det var precis så det kändes. Vi var bara cirka 100 passagerare ombord men samtidigt 100 i besättningen så det går inte att jämföra med de enorma kryssningsfartyg man brukar se. Allt kändes nytt och fräscht och behövde du något till rummet var det bara att lyfta luren, när som helst på dygnet.

Vad tycker ni var mest värdefullt för er under den här resan?
– Allt var väldigt bra planerat, från början till slut. Det skapade en trygghet. Reseprogram, dokument, anslutningar, allt fungerade perfekt.

Finns det något du skulle vilja tipsa andra resenärer om som funderar på just den här resan?
– Det här är kanske ingen resa man gör varje år, för det kostar en hel del pengar. Men vi alla i sällskapet var rörande överens om att det var värt vartenda öre.