En fantastisk resa, så summerar familjen Andersson sitt äventyr på Maldiverna. En resa som innehöll det mesta, från bad och god mat till snorklar på villovägar. Det enda de ångrar är att de inte bokade 15 dagar istället för 10. Vi bestämde möte och frågade hur de hade haft det.

Hur fungerade de olika flygrutterna?
– Det var förvånansvärt smidigt, jag kan tänka mig att ta samma rutt igen även om väntan på inrikesflyget var lite lång.

Ni valde att bo halva tiden på pålar i vattnet och halva tiden i strandvilla, vad tyckte ni?
– Det var jättebra! Vi hade ett stort fint badrum, utedusch och egen pool i båda villorna men tyvärr var det lite stenigt utanför huset där vi bodde i strandvillan.

Vad säger ni om premium all inklusive, var det värt det?
– Vi var supernöjda med premium all inklusive. Allt ingick, det kändes också som att det var ett brett utbud på bra drinkar.

Vilka utflykter gjorde ni?
– Det kanske inte räknas som en utflykt men varje dag tog vi cyklarna till frukosten, det var supermysigt. Sedan åkte vi ofta direkt till ön Falhumaafushi. Perfekt med härliga bad i både pool och på strand. Lunchen serverades på en restaurang direkt vid stranden.

Ni besökte systerön The Residence Falhumaafushi, hur var det?
– Ibland tog vi cyklarna och åkte dit på eftermiddagarna, då fanns det oftast solstolar tillgängliga. Här fanns en större pool men ingen naturlig väg till stranden och havet, det var lite synd. På lördagar var det DJ mellan 17–18 och barnen kunde leka med stora badmadrasser och figurer i poolen. Här fanns också en liten lekplats med en liten ”linbana” och en klätterställning.

Något speciellt ni vill tipsa om?
– Vattenvillan! Efter några dagar bytte vi som planerat till en vattenvilla, det var magiskt! Så vill vi bo hela vistelsen nästa gång vi åker hit. Ett härligt stort badrum och en infinitypool.

Mat och dryck kostar ungefär som i Sverige. Solskyddsfaktor är dyrt så köp hemma, eller i taxfree, och ta med.

Hände det något oförutsett under resan?
– Vi lät alltid våra snorkelmasker ligga kvar i cykelkorgen på natten, men en morgon var de borta. Dagen efter hittade personalen dem på bryggan, ”någon” hade lånat dem.

När vi skulle byta boende, som planerat, efter halva tiden trodde personalen att vi skulle åka hem, så det blev lite missförstånd men allt ordnade sig till slut.

Vad är ditt bestående intryck från resan?
– Vi är supernöjda och vill tillbaka så snart som möjligt, men då kanske det är dags att prova en annan ö. Sedan kan vi också tänka oss att bo på The Residence Dhigurah, det var så trevlig personal och bra service där!