byKettil Travels Ulrica berättar om sin kärlek till en ö i Medelhavet. Hennes ögon lyser och rösten blir extra energisk. Hennes ord kommer här i skrift och vill du höra mer är du alltid välkommen att kontakta henne. 

Under en period i livet besökte Ulrica denna vackra ö flera gånger om året. Ja, blir man förälskad i en plats så blir man. 13 år senare återvände hon och är lika nykär som hon var då. 

Berätta, vad är det som gör att Korsika ligger dig så varmt om hjärtat

– Det är en magisk ö. Den kallas inte för ”Skönhetens ö” för inte. En otroligt vacker ö med grönskande och spektakulär natur!

En fantastisk mix av mysiga byar och städer både vid havet och uppe i bergen. Fantastiskt god mat och egenproducerade viner, magiskt läckra stränder, många pärlor till hotell.

Man kan göra ALLT på Korsika!  Sola och bada, vandra i bergen, paddla kajak, rida, canyoning, Via Ferrata, cykla, åka på båtutflykter, vara kulturell eller besöka vingårdar för vinprovning och rundvisningar. 
Ja, detta är en ö som erbjuder det mesta. 

Korsika känns genuin och unik. En ö med mycket integritet och där massturismen inte existerar! 

Vilka är dina 3 främsta smultronställen?

– Jag har så många! Jag kan nog inte välja ut endast tre.
Strosa runt i bergsbyn Pigna och njut av de små gränderna och utsikten över havet.
Njut av en Moules Frites med en kall flaska rosé på en strandrestaurang i I´lle Rousse.
Häng på Plage de Palombaggia eller Plaga Santa Giulia som ligger söder om Porto-Vecchio. Det finns ett otroligt utbud av vackra stränder på hela ön där du kan finna en plats i stort sett helt för dig själv! 
Bo på Hotel La Dimora som är en oas utanför byn Saint Florent. Så mysigt och vackert. Deras restaurang Pera Bianca är helt fantastisk! Passa även på att besöka vingården Domaine Orenga di Gaffory för en superb vinprovning. 
Ta en båttur från Saint Florent till Plaga de Saleccia. Detta är absolut en av Korsikas vackraste stränder och den nås endast med båt. 

Var ska man bo då?

Intill havet vid Porto Vecchio, I´le Rousse, Calvi eller Saint Florent där det finns härliga stränder. Här kan man bo en hel vecka och kan vara skönt om man till exempel reser som barnfamilj. 
Annars är det fint att kombinera flera hotell under vistelsen för att få variationen och om man vill hålla sig aktiv med vandringar eller annat kul så är det fint att av den anledningen komma upp i bergen några dagar. 

Vi på byKettil tar fram det som passar varje individuell resenär och vi kan även förmedla privata villor om det är ett sällskap som vill bo på det viset. 

Slutligen – hur tar man sig enklast hit?

Det går båtar från franska fastlandet om man vill göra en lite större kombinationsresa. Men annars finns det under sommartid direktflyg från både Arlanda och Köpenhamn samt flyg med ett stopp från Göteborg till Bastia på nordöstra sidan