På önskelistan var en resa fylld med avkoppling, härliga stränder och ett riktigt schysst boende. Kanske en paradisö.
Men i stället för en enda blev det flera. Barbados, St Lucia, Dominica, St Barths, St Kitts med mera.
Det väl beresta paret valde att ge sig ut på sitt livs första kryssning – och valet föll  på inte vilket fartyg som helst. 

Varför gav ni byKettil förtroendet att ta hand om resan?
– Om sanningen ska fram är vi vana vid att ordna med våra resor själva. Men vi bestämde oss för att ge det en chans och det är vi väldigt glada för att vi gjorde. Vi hade ALDRIG själva kommit på tanken att boka just det vi till slut gjorde.  Det var lyxigt och samtidigt väl värt pengarna.

När ni tänkte på resan innan ni åkte, vad hoppades ni på då?
– Vi längtade efter avkoppling och funderade först på en lugn paradisö i Indiska Oceanen men var samtidigt nyfikna på kryssningslivet då vi aldrig provat det. Dock var vi då lite oroliga över att det skulle vara alltför stort och stökigt med kryssning.
Men här lyckades Marlene verkligen träffa rätt för på Explora Journeys kändes det som att vi fick allt vi frågade efter och slapp det vi absolut inte ville ha. 

Hur väl uppfyllde resan era förväntningar?
-Vi hade höga förväntningar men kunde aldrig riktigt i förväg föreställa oss exakt hur bra det kunde vara.  Så svaret på den frågan är ”Ja, det till och med överträffade förväntningarna”.

Har ni något exempel på sådant som överträffade era förväntningar?
– Det var mycket. Allt från sviten till personalen till maten.  Vi har aldrig någonsin varit med om något som håller en sådan genomgående hög nivå. 
Personalen lyckades vara genuina och väldigt serviceminded på en och samma gång. Det vet vi att det inte alltid är helt lätt.   Maten var allt vi önskade och vi är kräsna. Det var väldigt skönt att det fanns hälsosamma alternativ och att allt tillagades ”a la minute”.
Gymmet med havsutsikt gjorde det enkelt att hålla igång och den njutning det var att dricka ”Mercier” som husets champagne gick ju inte av för hackor.
    
Var det något som kunde ha varit bättre?
– Vi skulle ha tänkt på att förboka solsängar på Eden Roc Beach Club på St Barthélemy när vi skulle ha en dag på denna ö. Vi hade inte en tanke på att det kunde bli fullbokat. Så det var lite av en besvikelse för det såg väldigt trevligt ut.
Sen var det atmosfären ombord – den var under denna kryssning lite av det äldsta slaget med tanke på snittåldern. Samtidigt så var det ändå ganska skönt, för detta var en resa vi ville göra på ”tu man hand” och här kändes det som att vi bara behövde fokusera på varandra och inte de andra gästerna då vi ändå inte hade något gemensamt med dem. Vi förstod ändå att Explora är skapat för en yngre publik och vi tror att med tiden kommer det ske ett generationsskifte.

Finns det någon speciell händelse från resan som ni kommer att minnas länge?
– Middagen på St Barthélemy och en otrolig kväll på akterdäck vid poolen med DJ, drinkar och skön musik när vi styrde mot havs. 

Om ni bara fick berätta en sak för era vänner om resan, vad skulle det vara?
– Just att det hela tiden överträffade våra förväntningar.

Finns det något ni skulle vilja tipsa andra resenärer om som funderar på just Explora Journeys?
– Sviterna/Hytterna ombord är stora och rymliga men om man ska resa i mer än 7 nätter kan det vara värt det att uppgradera till en större svit för att kunna vistas där mer.

Vad tycker ni var mest värdefullt för er under den här resan?
– Absolut servicen, den fantastiska maten och att det var så rymligt. Vi hade mycket plats för oss själva och fick aldrig känslan av att behöva trängas med någon annan. 

Slutligen – kan ni tänka er att resa på en kryssning igen och att anlita byKettil Travel igen?
– Att anlita er igen alla dagar i veckan och en kryssning eller två kommer det nog bli i framtiden när längtan efter att komma ut till havs blir för stor hahaha!