Det femte besöket på Daios Cove gjorde inte paret Kampe besvikna. Bokningen via byKettil fungerade perfekt, exakt det rummet med havsutsikt de önskade blev deras. Sedan var det chill i en vecka kombinerat med långa promenader utmed havet och genuina fiskrestauranger i Agios Nikolaos hamn.

Hur hittade ni byKettil allra första gången?
– Vi hittade dem på nätet.

Varför gav ni byKettil förtroendet att ta hand om resan?
– Deras personliga engagemang. De har helt enkelt koll och vet vad som är viktigt för att man som resenär ska känna sig trygg. Vi fick aldrig känslan av att de ”säljer” resor, mer att de sydde ihop ett paket som var helt anpassat efter våra önskemål.

När ni tänkte på resan innan ni åkte, vad hoppades ni på då?
– Att allt skulle vara sig likt sedan vi var här senast, för fyra år sedan. Och att vi skulle få ett efterlängtat miljöombyte i en avslappnad miljö utan några måsten.

Hur väl uppfyllde resan era förväntningar?
– Själva resans genomförande var klockrent, allt gick som planerat. Däremot hade vi lite otur med vädret, så det blev inte så många dagar på stranden.

Har ni något exempel på sådant som överträffade era förväntningar?
– Det bästa var att hotellet motsvarade våra höga förväntningar. Samma varma välkomnande som tidigare. Incheckningen sker i en loungemöbel med en drink i handen.

Var det något som kunde ha varit bättre?
– Möjligtvis att det blir lite samma samma med hotellbufféer, som vi oftast åt på kvällarna, hur bra de än är.

Finns det någon speciell händelse från resan som ni kommer att minnas länge?
– De härliga promenaderna utmed havet till Agios Nikolaos. Och återseendet av den gamle mannen vid en av fiskrestaurangerna i hamnen. Han söner har nu tagit över driften, men han kom förbi i sin gamla rostiga Fiat och hälsade på oss.

Om ni bara fick berätta en sak för era vänner om resan, vad skulle det vara?
– Det här är inte ett vanligt hotell, det är ett boende som bygger på en stämning där du som gäst ständigt är i fokus. Alla i personalen hälsar så lär dig skillnaden på kalimera och kalispera.

Hur upplevde ni resmålet, själva destinationen?
– Gillar man Grekland gillar man Daios Cove. Här finns det mesta, inte minst den vackra bukten med kristallklart vatten. Och lugnet. Men också en härlig infinitypool och ett lyxigt spa. Och en fantastisk hotellfrukost!

Hur upplevde ni hotellet, vad var bra/mindre bra?
– Det personliga bemötandet och servicen är riktigt bra. Maten håller hög nivå. Vi bodde i de enklaste rummen, men de var jättefina med balkong och utsikt över havet. Hela området är välstädat och rent och växterna prunkar (vi var där i april/maj).

Vad tycker ni var mest värdefullt för er under den här resan?
– Att få andas grekisk luft, känna dofterna av grekisk mat, bada i kristallklart vatten och bara koppla av.

Finns det något ni skulle vilja tipsa andra resenärer om som funderar på just den här destinationen?
– Tänk på att det är väldigt stora nivåskillnader på hotellet. Det innebär många trappor, även om det finns ett par ”linbanor” på området.