En rundresa, kamera och dagbok är ett måste.

Ett enastående vackert land med variationer och en hel värld inom sig. Allt från pittoreska små städer längs Garden Route till en mer rå och subtropisk kust vid norra KwaZulu-Natal. Det brukar vara just mångfalden som gör att många väljer att göra en välplanerad rundresa för att hinna ta del av åtminstone en bråkdel av vad landet har att erbjuda.

En rundresa, kamera och dagbok är ett måste eftersom det bjuds på så många nyp-mig-i-armen-upplevelser. Av den stora mängd anledningar det finns till att resa hit är nog gästvänligheten den allra största och den som får många att vilja återvända om och om igen. Det finns en filosofi i Sydafrika som heter Ubuntu som betyder att ingen kan överleva i isolering, att vi bara blir mänskliga genom andra människors värme; ”I am because we are”.

Hotell: 21 Nettleton

Transfertid: Ca 25 min.

Förtrollande boutiquehotell

Strax utanför Kapstaden, ute på en klippa, vilar detta lilla boutiquehotell. Allt med 21 Nettleton är förtrollande och spännande. Individuellt inredda sviter i äldre och elegant stil med de mest moderna faciliteter väntar dig.

Fantastisk utsikt

På hotellet serveras allt från frukost till afternoon tea och solnedgångsdrinkar – allt ackompanjerat av en utsikt som får dig att tappa hakan varje gång. Prova också att ta ett dopp i den vackra poolen eller beställ en skön massage i ditt spa – perfekt efter en dag fylld av äventyr. Läget är en bra utgångspunkt för många härliga utflykter runt halvön.