Det lilla landet med de stora upplevelserna.

Det lilla landet med de stora upplevelserna, perfekt för såväl naturälskare som livsnjutare.  Att välja en eller två anledningar för att resa hit är omöjligt, det finns så många. Bäst är helt enkelt att och hitta sitt eget ”varför” när du väl kommit fram.

Det är här människor lär sig leva pura vida, ett liv utan stress och bekymmer. Begreppet används till mycket. Bli inte förvånad när du hör människor på gatan säga ”pura vida” till varandra i stället för ”god morgon” eller ”vi ses”. Kom också ihåg att le, för i Costa Rica ler alla ofta och mycket.

Med ett unikt läge mellan två världshav är Costa Rica ett fredligt och välmående land. Rikt på så mycket som behöver underhållas och bevaras för att fortsätta frodas och de gör ett väldigt fint arbete med det. De är till exempel en föregångare när det gäller ekoturism, 25 procent av landet är helt skyddat.

Landet drivs till stora delar av fossilfri och förnyelsebar energi och engångsplast är på väg att bli helt förbjudet. De är noga med att bevara allt det autentiska och ser hela tiden till lokala samhällens, människors, djurs och naturs välmående.

Som besökare får du ta del av allt det vackra på många olika sätt. Golfrundor, choklad- och kaffeprovningar, matlagningskurser samt snorkling och dykning. Möjligheterna är många i detta land, lika litet som Svealand. Men främst reser många hit för alla nationalparker, stränder, för att uppleva tusentals djur- och växtarter och för att möta gästfria och glada människor. En rundresa är på sin plats för att få med sig så mycket som möjligt hem i bagaget, men kom ihåg; pura vida.

Hotell: Lapas Rios Eco Lodge

Transfertid: 1,5 h.

Djungeläventyr i regnskogen

En sann pärla i Costa Rica som erbjuder autentiska djungeläventyr av högsta klass. Denna boutique-eko-resort ligger gömd i regnskogen på den sydvästra sidan av landet och erbjuder 16 privata bungalows.

Havsutsikt från sängen

Varje bungalow har ett eget privat altandäck och trädgård med utomhusdusch och bedårande havsutsikt, till och med från sängen. Rummet är helt öppet med myggnät som enda skydd.

Djur utanför dörren

Intressanta och fredliga djur finns precis utanför dörren, till exempel sharlakansröd ara och ekorreapa. Lapa Rios skyddar 1000 hektar av regnskogen och är engagerade i byn intill genom att bland annat ha öppnat en egen skola.