Ett av världens bästa resmål, ta reda på varför.

Den pärlformade, färgrika och gästfria ön i Indiska Oceanen har charmat många. Utöver mäktiga sandstränder i syd och frodiga nationalparker i sydöst finner du många historiska kulturarv som till exempel buddistiska tempel från 1500-talet, fort och koloniala teplantager.

För att förstå storheten kan du lyssna till en naturforskares passion för vilda djur på en oförglömlig safari. Eller att först bli hänförd av mystiken kring den Gyllene Triangeln och avrunda med skön avkoppling på stranden.

Sri Lanka är en plats som inte lämnar någon oberörd och som rankas som ett av världens bästa resmål. Det kan definitivt ha att göra med dess gästvänliga, varma och kärleksfulla invånare. Men såklart även öns naturliga skönhet.

Hotell: Nine Skies

Transfertid: Ca 5,5 h.

Som en smakfull kopp te

Nine Skies är ett vackert litet boutiquehotell på en teplantage i Demodara. Här blickar du bakåt till regionens koloniala period där rummen inreddes med brittisk elegans. Det lankesiska genomsyrar dock hela hotellet med dess kök, personal och slående vackra omgivningar.

Perfekt läge

Speciellt tågentusiaster och naturälskare gillar hotellets läge, endast 15 minuters promenad från Demodaras tågstation. En station känd för sin 360 graders loop och från hotellets trädgård kan du beskåda tågen som kommer och går medan man sitter i rottingstolen och avnjuter en förfriskning.

Många vandringsleder

I närheten finns ett flertal vandringsleder. En av dem väver ihop teplantage med den ofta fotograferade Nine Arches Bridge. En annan leder till ett undangömt vattenfall.