Det lilla landet med de stora upplevelserna.

Det lilla landet med de stora upplevelserna, perfekt för såväl naturälskare som livsnjutare.  Att välja en eller två anledningar för att resa hit är omöjligt, det finns så många. Bäst är helt enkelt att och hitta sitt eget ”varför” när du väl kommit fram.

Det är här människor lär sig leva pura vida, ett liv utan stress och bekymmer. Begreppet används till mycket. Bli inte förvånad när du hör människor på gatan säga ”pura vida” till varandra i stället för ”god morgon” eller ”vi ses”. Kom också ihåg att le, för i Costa Rica ler alla ofta och mycket.

Med ett unikt läge mellan två världshav är Costa Rica ett fredligt och välmående land. Rikt på så mycket som behöver underhållas och bevaras för att fortsätta frodas och de gör ett väldigt fint arbete med det. De är till exempel en föregångare när det gäller ekoturism, 25 procent av landet är helt skyddat.

Landet drivs till stora delar av fossilfri och förnyelsebar energi och engångsplast är på väg att bli helt förbjudet. De är noga med att bevara allt det autentiska och ser hela tiden till lokala samhällens, människors, djurs och naturs välmående.

Som besökare får du ta del av allt det vackra på många olika sätt. Golfrundor, choklad- och kaffeprovningar, matlagningskurser samt snorkling och dykning. Möjligheterna är många i detta land, lika litet som Svealand. Men främst reser många hit för alla nationalparker, stränder, för att uppleva tusentals djur- och växtarter och för att möta gästfria och glada människor. En rundresa är på sin plats för att få med sig så mycket som möjligt hem i bagaget, men kom ihåg; pura vida.

Hotell: Pacuare Lodge

Transfertid: 2 h och 45 min.

Nås via forsränning

En unik djungellodge som enklast nås via en forsränning i gummibåt. Pacuare byggdes med minimalt avtryck på den omgivande naturen. Högt uppe bland träden i regnskogen finns vackra sviter utan elektricitet. Här får gästerna förlita sig på lanternor och stearinljus. Sviterna är överraskande vackra, bekväma och luxuösa med högsta kvalitet på möbler och vissa av terrasserna har en egen liten pool.

Linbana till restaurangen

Kärleksfullt tillagad mat och sköna spabehandlingar väntar mellan de mer fartfyllda upplevelserna eller ett besök hos de lokala indianstammarna Cabecar. Njut av det autentiska och lokala köket på en middag i The Nest. Det enda sättet att ta sig dit är via en 130 meter lång linbana upp till en plattform bland grenar och trädtoppar.