Ett av världens bästa resmål, ta reda på varför.

Den pärlformade, färgrika och gästfria ön i Indiska Oceanen har charmat många. Utöver mäktiga sandstränder i syd och frodiga nationalparker i sydöst finner du otroliga mängder av historiska kulturarv som till exempel buddistiska tempel från 1500-talet, fort och koloniala teplantager.


För att förstå storheten kan du lyssna till en naturforskares passion för vilda djur på en oförglömlig safari. Eller att först bli hänförd av mystiken kring den Gyllene Triangeln och avrunda med skön avkoppling på stranden.

Sri Lanka är en plats som inte lämnar någon oberörd och som rankas som ett av världens bästa resmål. Det kan definitivt ha att göra med dess gästvänliga, varma och kärleksfulla invånare. Men såklart även öns naturliga skönhet.

Hotell: Uga Chena Huts

Transfertid: 4,5 h.

Mitt i djungeln

En unik plats som kombinerar lokal stil med traditionell afrikansk safari-design. I Yala National Park på Sri Lankas sydkust återuppstår Djungelboken. Elefanters upptåg på stranden, flamingos flockar sig i lagunen och babysköldpaddor kläcks och skyndar sig ner i Indiska Oceanen.

Påkostade hyddor

De 14 påkostade hyddorna är lite mer åt det lyxigare hållet än vad Mowgli skulle säga sig vara van vid dock. Privata pooler, badkar och AC finns. Men läget bland träden ger ändå känslan av att befinna sig ute i vildmarken på riktigt.

Allt ingår

För att ge en känsla av avskildhet är hyddorna byggda mellan sanddyner och buskage. Allt från frukost till middag samt två safariturer per dag med flexibla tider är inkluderat.