Ett av världens bästa resmål, ta reda på varför.

Den pärlformade, färgrika och gästfria ön i Indiska Oceanen har charmat många. Utöver mäktiga sandstränder i syd och frodiga nationalparker i sydöst finner du otroliga mängder av historiska kulturarv som till exempel buddistiska tempel från 1500-talet, fort och koloniala teplantager.

För att förstå storheten kan du lyssna till en naturforskares passion för vilda djur på en oförglömlig safari. Eller att först bli hänförd av mystiken kring den Gyllene Triangeln och avrunda med skön avkoppling på stranden.

Sri Lanka är en plats som inte lämnar någon oberörd och som rankas som ett av världens bästa resmål. Det kan definitivt ha att göra med dess gästvänliga, varma och kärleksfulla invånare. Men såklart även öns naturliga skönhet.

Hotell: Uga Jungle Beach

Transfertid: 4,5 h.

Avskilt vid öde strand

Detta hotell ligger intill en grönskande djungel på den oförstörda östkusten av Sri Lanka. Vackra Uga Jungle Beach bjuder sina gäster på vackert boende, service i toppklass och mat av högsta kvalitet.

Många smakupplevelser

Oavsett om det är det lankesiska köket, det internationella eller asiatiska – här uppfylls alla önskemål på smakupplevelser. För den som söker total avskildhet och romantik kan middagen serveras i hyddan, på en mysig plats nära stranden eller i trädgården.   

Ekovänligt tänk

Alla stugor är omgivna av grönska och vindlande stigar går mellan huvudbyggnaden och stugorna. Lagunstugorna ligger längst bort från stranden men närmast den fina lagunen. Villorna delar en liten pool och är idealiska för familjer eller grupper. Hotellet byggdes med så liten effekt på omgivningens grönska som möjligt och det ekovänliga tänket genomsyrar hela hotellets verksamhet.